Elsmarts Online-akademi har mer än 14.000 kursgenomföringar och 1.300 användare på endast 2 månader!

Elföretagen i Norge samarbetar med externa installatörer och entreprenörer om underhåll och uppgradering av elnätet i Norge. För att detta underhåll ska kunna ske på ett standardiserat och effektivt sätt använder företagen en molnbaserad lösning för att rapportera och registrera slutförda uppdrag. Denna lösning heter Elsmart och tillhandahålls av mjukvaruföretaget Volue (tidigare Powel).

Som en del av lanseringen av Elsmart har ett antal online-kurser och tester utvecklats. Syftet med online-kurserna är att ge entreprenörernas olika målgrupper (installatörer, montörer m fl) en grundläggande introduktion till systemet. Detta fungerar också som ett certifieringsschema där deltagarna måste certifieras varje år. Allt innehåll är utvecklat i utbildningsplattformen, Didac trainer, samt att all administration, distribution, rapportering, anmälan etc. sker på samma plattform. Användarna registrerar sig via en länk och tilldelas automatiskt rätt utbildningsprogram anpassat till deras roll. Varje elföretag kan enkelt ta ut rapporter som visar vem och hur många som har slutfört utbildningen och vem som har giltig certifiering inom sitt distrikt.

Hög aktivitet i online-skolan
De första användarna registrerade sig i Elsmarts online-skola för ca 2 månader sedan och på bara dessa 8 veckor har mer än 14 000 utbildningsaktiviteter genomförts för mer än 1300 användare och fler elföretag kommer att anslutas till online-skolan.

Ett spännande projekt med många olika aktörer som hanterar digitala lösningar på ett utmärkt sätt. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete!