Kan du få en effektivare utbildning i kristider?

Under denna speciella tid har många företag insett att man måste tänka annorlunda när det gäller utbildning och kommunikation. Detta har lett till att företag har hittat nya sätt att kommunicera och förändrat metoderna för utbildning. Välkommen till vårt inspirations-webinar och hör hur en av våra kunder, 4Service, har anpassat sig till den nya vardagen.

Del 1 – 4 Service och fantastisk kursgenomföring
4Service är ett bra exempel på detta. 4Service är en av Norges ledande leverantörer av tjänster inom personalrestaurang, matsal, städ- och cateringtjänster och har för närvarande cirka 3000 anställda. Pandemin har lett till att de måste lägga mer av kompetensutvecklingen online, vilket har resulterat i en mycket hög kursgenomföring. Bara i oktober hade företaget så många som 15 000 genomförda utbildningar.

HMS-chef på 4Service, Thomas Mydland, berättar mer om sin resa från traditionell utbildning till  online-utbildning och kommunikation samt vilka resultat detta har gett företaget.

Del 2 – Webinar och e-learning
På många sätt har webbseminarier, nästan över en natt, tagit över för den traditionella klassrumskursen. I del 2 av inspirationsmötet kommer vi att ta en närmare titt på hur webbseminarier kan kombineras med digitala utbildningar. Hur kan webbseminarier vara en del av ett större utbildningsprogram och hur kommer detta att se ut för slutanvändarna?

_________________________________________________________________________________________________

Praktisk information

Tid: Onsdag 9 december kl. 09:00 – 09:45
Plats: MS Teams (webinaret hålls på norska)
Pris: Kostnadsfritt
Registrering: senast 7 december – klicka här för att registrera dig

Du kommer att få en länk till webbseminariet i ett separat e-postmeddelande före mötet.